• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Teşhis Konulduğunda Tiroit Kanserinin İyileştirmesi Çok Kolay!

17 Aralık 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Tiroit Kanserinin İyileştirmesi

Tiroit kanseri Dr. Stacie Chasin’in annesine ve dayısına 2011 yılında papiller tiroit kanseri teşhisi konmasına rağmen endişelendiği bir durum değil. New York’ta İç Hastalıkları Uzmanı olan Chasin, kendinde kanser olduğunu kontrol ettirmesi gerektiğine dair verilen tavsiyelere bile omuz silkti.

Tiroit, gırtlak çıkıntısının olduğu yerin hemen altında bulunur. Kelebek şeklinde olup 3 santimetredir. Tiroitte nodüller ya da büyümeler yaygındır ve çoğu iyi huyludur.

Ancak çok küçük olan nodüllerin doktorlar tarafından bulunması güçtür. Bu nodüllerin çoğu diğer rahatsızlıklar için yapılan görüntüleme testleri sırasında kazara bulunmuştur. Chasin’in annesinde, tiroitlerde oluşan beze rutin muayene sırasında aile hekimi tarafından bulunmuştur.

2013 yılında Chasin, radyoloji bölümüne giderek ailesinin söylenmesinin önüne geçmek için ultrason yaptırdı. Testte bir tane büyük nodül bulundu ve Chasin’de de papiller tiroit kanser teşhis edildi.

Chasin tiroitlerini aldırmak zorunda kaldı ve şimdi her gün sentetik tiroit hormonu kullanıyor. Yılda bir kez kanserin tekrar ortaya çıkıp çıkmadığını kontrol ettirmek için test yaptırıyor ve hepsi bu.

Chasin, “Kanser sıkıntı veren bir rahatsızlık. Tiroit kanseri olanlar ise başka türlere göre oldukça şanslılar,” diyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Ocak ayı Tiroit Farkındalık Ayı olarak geçiyor.

Tiroit Kanseri Nedir?

Chasin’de, Chasin’in annesinde ve dayısında görülen tümörlerin genetik açıklaması bir gizem olarak kalıyor.

Papiller tiroit kanseri, tiroit kanserleri arasında en yaygın görülen türdür. Doktorlar bu kanserin neden ailede yaygın olarak görüldüğünü bilmemekteler. Tiroit kanseri vakalarının %5’ini oluşturan medüller tiroit kanserine multipl endokrin neoplazinin neden olduğu bilinmektedir.

Mount Sinai Icahn Tıp Fakültesi’nde otolarengoloji alanında Doç. Dr. Marita Teng, “Papiller tiroit kanserinin genetik bağlantıları bulunmaktadır. Bu vakaların ailede görülmesinde bir düzen var ancak bu düzen çok bariz değil,” diyor.

Tiroit kanseri ne kadar erken teşhis edilirse o kadar kolay tedavi edilebileceğinden Tend, Chasin gibi ailesinde bu durum görülenlerde hastalığın kontrol edilmesi gerektiğini belirtiyor.

“Hastalar genellikle geçmişe bakıp her şeyin bir anda olduğunu düşünürler. Erken teşhis edildiğinde kolayca tedavi edilebileceğinden bu hastalık hiç yaşanmamış gibi olabilir,” diyor Teng.

Kimlerin Kontrolden Geçmeleri Gerekir? Nasıl Kontrol Edilir?

Chasin, ailesinde tiroit kanseri olan kişilerin görüntüleme testinden geçmesinin akıllıca olacağına katılıyor.

Kötü haberse vücuttaki tiroit hormonlarının seviyesini ölçen laboratuvar testleri tiroit kanseri hakkında bilgi vermiyor olmasıdır.

“Ailenizde tiroit kanseri olan biri varsa sadece ultrason yaptırmanız yeterli olacaktır. Hastalık ne kadar erken teşhis edilirse tedavi süreci o kadar kolay olacaktır,” diye belirtiyor Chasin.

Ailesinde tiroit kanseri olmayan veya tiroit kanserinden endişelenilmesini gerektiren belirtiler yaşamayan kişilerle ilgili karışık görüşler bulunmaktadır. Tartışmalar, prostat kanseri hakkındaki tartışmalarla benzerlik göstermektedir. Bu tümörlerin çoğu yavaş gelişse de takip edilmeleri gerekmektedir. Yine de tümörün varlığı doktorlar ve hastalar tarafından bilindiğinde tedavi o kadar zor olmayacaktır.

Bilginin güç olduğuna inanan kişiler için bazı doktorlar aynanın karşısında tiroitlerde oluşabilecek değişiklikleri kontrol etmeleri için hastaların kendilerini muayene etmelerini tavsiye etmektedir. Kendinizi muayene ederken kafanızı arkaya yatırmanız ve bir yudum su içmeniz gerekir. Tiroit bölgesinde oluşan tüm şişliklerin doktor tarafından incelenmesi gerekir.

“Bu tür bir inceleme kendi kendinizi muayene edebileceğiniz diğer durumlarda da olduğu gibi hiç de kötü bir fikir değildir. Bir şey çıkarsa doktora görünmeniz de kötü bir fikir olmayacaktır,” diyor Teng.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress