• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Testosteron Eksikliği Belirtileri

14 Ağustos 2018 By Multiyaşam Staff 2 Yorum

Testosteron Eksikliği Nedir?

Testosteron eksikliği vücuttaki testosteron seviyesi desilitrede 300 nanogramın altına düştüğünde (ng/dL) ortaya çıkar. Andropoz (testosteron üretimindeki azalma) menopozun erkek versiyonudur. Kadınlar östrojen (kadınlık hormonu) miktarındaki azalmayı menopoz döneminde hızlıca tecrübe ederlerken, erkeklerde testosteron üretimi yavaş yavaş düşer. Eğer bu azalma olması gerekenden fazla ise, birtakım belirtilerle karşılaşılabilir.

Testosteron eksikliğinin en sık görülen 9 belirtisi şunlardır:

1)  Cinsel İsteğin Azalması

Testosteron erkeğin libidosunda anahtar rol oynar. Yaşlandıkça, çoğu erkek cinsel istekte farklı oranlarda düşüş yaşar. Bununla birlikte, testosteron eksikliğine sahip biri cinsel isteğinde çok daha hızlı bir düşüş hissedecektir. Kişinin kendisi veya partneri bunu fark eder. Düşük testosteron cinsel ilişki sırasında orgazma ulaşmayı zorlaştırır.

2)  Ereksiyon Olmada Zorlanma

Testosteron erkeklerin cinsel dürtüsünü uyarmakla birlikte, ereksiyona ulaşmasını sağlar. Testosteron tek başına ereksiyona neden olmaz ama beyindeki reseptörleri nitrik asit üretimi için uyarır. Bir molekül olan nitrik asit de ereksiyonu tetikler. Testosteron eksikliği obezite, diyabet ve damar tıkanıklığına sebep olabilir. Bu hastalıkların hepsi de ereksiyonu zorlaştırır.

3)  Semen Miktarında Azalma

Testosteron semen (spermin hareketliliğini sağlayan sıvı) üretiminde önemli bir rol üstlenir. Bir erkek ne kadar fazla testosterona sahipse, o kadar fazla semen üretir. Düşük testosteron düzeyine sahip erkekler boşalma esnasında sperm miktarında azalma fark edeceklerdir.

4)  Kıl Dökülmesi

Testosteron birçok vücut fonksiyonunda görev alır. Bunlardan biri de kıl üretimidir. Kellik birçok erkekte yaşlanmanın doğal bir parçasıdır. Bununla birlikte, testosteron eksikliğine sahip erkekler vücut kılları ve sakallarında dökülme tecrübe ederler.

5)  Bitkinlik ve Enerji Eksikliği

Testosteron eksikliğine sahip erkekler ciddi bitkinlik ve fark edilebilir düzeyde enerji düşüklüğü rapor etmişlerdir. Yeterince uyumanıza rağmen, sürekli yorgunsanız ya da egzersiz yapmaya üşeniyorsanız testosteron eksikliği belirtilerine sahip olabilirsiniz.

6)  Kas Kitlesinde Azalma

Testosteron kas yapımı ve güçlendirmesinde görev aldığı için, testosteron düşüklüğüne sahip erkekler kas kitlesi ve kuvvetinde azalma hissedeceklerdir. Özellikle kollar, bacaklar ve göğüsler en fazla etkilenir. Kas azalmasını ağrılık antrenmanıyla tersine çevirmek isteyenler bunda zorlanacaklardır.

7)  Vücut Yağında Artış

Kas kaybetmek yeterince kötü değilmiş gibi, testosteron eksikliği vücut yağında artışa neden olur. Bunun arkasındaki sebep yeterince açık değil. Ama bir araştırma vücut yağ oranını kontrol eden genlerin aynı zamanda erkeklerdeki testosteron döngüsünden sorumlu olduğunu tespit etmiş durumda.

8)  Kemik Kitlesinde Azalma

Kemiklerin zayıflaması (osteoporoz) genellikle kadınların başına gelen bir durum olarak düşünülür. Oysa ki, düşük testosteron değerlerine sahip erkekler kemik dokularında azalma tecrübe ederler. Çünkü testosteron kemik üretimi ve güçlenmesinde görev alır. Özellikle uzun süredir düşük testosteron seviyesine sahip erkekler kemik çatlaklarına (genelde kalça, kaburga, ayak ve bileklerdeki) korumasız hale gelirler.

9)  Ruh Hâlinde Değişimler

Östrojen seviyesi azaldığında, kadınlar menopoz süresince sık sık ruh hâli değişiklikleri yaşarlar. Testosteron eksikliğine sahip erkekler de benzer belirtilerle karşılaşabilir. Testosteron erkeğin yakıtı olarak adlandırılır. Erkeklerin vücudundaki birçok fiziksel sürecin arkasındaki güçtür. Aynı zamanda da ruhsal ve zihinsel kapasiteyi de artırır. Araştırmalar düşük testosteron düzeyinin depresyona, dikkat ve odaklanma eksikliğine neden olduğunu göstermektedir.

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Comments

  1. gabriel says

    25 Kasım 2016 at 19:17

    cok tesekkur ediyor , vermis oldugunuz bilgiler icin sanki beni anlatiyorsunuz

    Cevapla
  2. ahmet mehmet says

    3 Kasım 2018 at 12:13

    çok güzel özetlemişsiniz , emeğiniz için çok teşekkür ederiz. Serbest Testo ve Total Testo için bir kan testi vermeniz yeterli arkadaşlar.

    Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress