• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Total Diz Replasmanından Sonra Gerçekçi Beklentiler

5 Aralık 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

⇒Total diz artroplastisi olarak da adlandırılan diz replasman cerrahisi, ağrıyı dindirebilir ve diz fonksiyonu geri getirebilir. Ameliyat, yırtık ya da hastalıklı kıkırdak ve kemiği, dizkapağınızdan ve çevredeki bölgeden, muhtemelen uyluk kemikleri ve uyluk da dahil olmak üzere, kesmekten ibarettir. Metal alaşımlardan veya yüksek kaliteli plastikten yeni bir yapay bağlantı eklenecektir.

⇒Yeni diziniz eskisini birçok yönden taklit edecekse de buna alışmak biraz zaman alacaktır. Bununla ilgili bazı sınırlamalarınız olabilir. Genellikle çoğu etkinliğe geri dönmeniz üç ay sürer. Tam bir iyileşme ve tam güç elde etmek 6 aydan 1 yıla kadar sürebilir. Ancak total diz replasmanı alan 10 kişiden 9’u yaşam kalitesinde önemli gelişmeler olduğunu bildirmektedir.

Egzersiz Yapın ve Aktif Olun

⇒Ameliyattan sonra muhtemelen birkaç gün hastanede kalmak zorunda kalacaksınız. Tipik olarak doktorunuz, ertesi gün baston veya yürüyüşçüler gibi bir yardımın yardımıyla sizi yürürlüğe koyacaktır. İki ila üç haftada bir yardım almadan yürümelisiniz.

⇒Rehabilitasyon geçirdikten ve tekrar ayağa kalktığınızda, normal aktivitelerinize geri dönebilirsiniz. Ameliyattan önce çok acı verici birçok aktiviteye katılabilirsiniz. İlk yıl boyunca dizinizde kuvvet ve esnekliği tekrar sağlamalısınız. Bir egzersiz programına bağlı kaldığınız ve aktif kaldığınız sürece yapay diziniz büyük olasılıkla düzenli ve sürekli iyileşme gösterecektir.

Gerçekçi Beklentiler

⇒Diziniz hakkında gerçekçi beklentileriniz olması önemlidir. Yapay dizinizi, doğal dizinizle aynı seviyede çalışacak kadar dikkat çekici bir beklentiye girmemelisiniz. Orijinal dizinin kadar bükmeyecek. Aşağıdaki gibi aktiviteler muhtemelen daha zor olacaktır:

  • diz çökme
  • koşu
  • atlama
  • ağır iş

⇒Temas sporlarına devam etmek çok dikkatli düşünülmeli ve ortopedik cerrahınızla görüşülmelidir. Yapay dizinizin kırılması veya size daha fazla zarar vermesi riski bulunmaktadır. Fiziksel olarak bu aktivitelere katılabiliyor olsanız bile implantınız üzerindeki kümülatif yıpranmaya katkıda bulunacak ve implantın ömrünü etkileyecektir. Çoğu uzman aşağıdaki gibi yüksek etkili etkinlikleri sürdürürken dikkatli olun:

  • kayak yapma
  • koşu
  • saha sporları

⇒İyileşmeyi takiben katıldığınız faaliyetlere bağlı olarak bazı akıcılık ve şişlik görülmesi yaygındır. Pek çok diz replasmanı hastası egzersizin başlangıcında veya uzun yürüyüşlerden veya bisiklet sürüşlerinden sonra bir miktar sertlik gösterir. Bazıları ayrıca diz çevresinde “sıcaklık” hissi yaşarlar. Herhangi bir inflamasyonu veya artı kalan ağrıyı yönetmek için buz uygulamanız ve reçetesiz satılan ağrı ilaçlarını almanız gerekebilir.

⇒Bununla birlikte aktif kalmak uzun süre boyunca güç, esneklik ve dayanıklılık sağlamanıza yardımcı olur. Ayrıca egzersiz kemik kütlesinin oluşmasına yardımcı olur ve kemik ve implant arasında güçlü bir bağ gelişmesine katkıda bulunur ve osteoporoz riskini azaltır. Egzersiz yaparken kemikleriniz sıkışır ve bu da kemiğin büyümesine neden olur.

Kilonuzu Dikkat Edin

⇒Kilonuzu yönetmek çok önemlidir. Ekstra kilolar ekleminize ek bir stres koyarak dizinizi olumsuz yönde etkiler ve protezinizin kırılmasına veya yıpranmasına neden olabilir. Diz replasmanından sonra enfeksiyon riskinin arttığını unutmayın. Doktorunuz, diş çalışmalarından veya herhangi bir invazif tıbbi prosedürden önce antibiyotik reçete edebilir.

⇒Diz protezi ameliyatı için başarı oranı yüksektir. Kalça ve Diz Amerikan Cerrahlar Birliği ekleminizin %90 ila %95 arası şansla 10 yıl ve %80 ila %85 arası şansla 20 yıl süreceğini bildiriyor. Teknolojideki gelişmelerle bu rakamlar gelişebilir. Ameliyatınız sırasında 60 yaşın üzerindeyseniz ve yapay dizinize uygun şekilde bakım yapıyorsanız, büyük olasılıkla yaşınıza veya hayatınızın sonuna kadar devam edecektir.

⇒Yeni ekleminizi izlemek ve periyodik muayenelere girmek önemlidir. Cerrahınız, gelecekte bir noktada revizyon gerektirip gerektirmediğini belirleyecektir. Kilonuzu izlemek ve düzenli egzersiz yapmak dizinizi güçlendirmeye yardımcı olacak ve uzun süre devam etmesine yardımcı olacaktır.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress