• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Yazın Güvende Kalmak için 9 İpucu

31 Aralık 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

1) Arkadaşınızla Birlikte Yüzün

Durum ne olursa olsun, asla yalnız kalmayın. Neredeyse tüm boğulma olayları önlenebilirdir ya da etrafta ilk yardım uygulayabilecek birinin yardımıyla daha az ciddi hâle gelir. Eşleştirme sistemi, tehlike durumunda kullanıldığında o kadar etkilidir ki Amerika Birleşik Devletleri Ordusu, Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri tarafından da kullanılır.

2) Yüzdüğünüz Yerin Dibini Gördüğünüzden Emin Olun

Eğer yapamıyorsanız, su muhtemelen yüzmeniz için yeterince temiz değildir. Emin değilseniz, havuz suyunun kalitesini kendiniz kontrol edin. Test donanımlarını yerel donanım veya havuz malzemeleri satan özel mağazalardan edinin. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi(Centers for Disease Control and Prevention), havuz suyunun milyonda 1 ila 3 parça serbest klor seviyesine ve 7,2 ila 7,8 arasında bir pH değerine sahip olmasını tavsiye eder.

3) Havuzdaki Suyu Yutmayın

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi(Centers for Disease Control and Prevention)’ne göre, rekreasyonel su hastalıkları salgınları son yirmi yılda düzenli olarak artmaktadır. En yaygın hastalıklar, suda bulunabilecek kriptosporidyum, Giardia, Shigella, norovirüs ve E. coli gibi mikropların neden olabileceği hastalıklardır. Genellikle, klor tüm mikropları öldürür, ancak güvenli olmak için, suyu havuzda ve ağzınızın dışında tutun.

Sahilde:

4) Güvenle Yüzün

Kulağa çok açık geliyor ama düşünmemiş olabileceğiniz üç şey var:

  • Bayrak sistemi: Bir yerin yüzmek için güvenli olup olmadığını size bildirmek için sahilde uçan bayraklar bulunur. Bunları kontrol edin. Kırmızı, “Tehlikeli: Yüzmek Yasak” anlamına gelir. Sarı “Dikkatli Olun: Tavsiye Almanız Gerekir” anlamına gelir ve yeşil “Yüzmek için Güvenli” anlamına gelir. Kırmızı ve sarı bayrak cankurtaranlar tarafından kontrol edilen bir yüzme alanını işaret eder. Mor bayrak, denizanası veya köpekbalıkları gibi deniz zararlılarının olduğunu belirtir ve siyah beyaz damalı bayrak, yüzmeye izin verilmeyen bir alanı gösterir.
  • Önce ayaklar: Her ne kadar kulağa keyifli gelse de plajda asla koşup birden sığ suya atlamayın. Yukarıdan suya atlıyorsanız, her zaman önce ayağınızla suyu test edin. Dalgaların altında ne olduğu hakkında hiçbir fikriniz olamaz.
  • Yana doğru gidin: Eğer bir rip akıntısına yakalanırsanız yana doğru yani plaja paralel yüzün. Asla akıntının yönünde yüzmeyin.

5) Alkol ve Su Sporları Karışmaz

Annenizin, yemek yedikten sonra yüzmemenizi söylediğini hatırlıyor musunuz? Anlaşıldığı üzere, bu sadece eski kocakarı uydurmasından çok daha fazlası ama bu kez içinde alkolü de barındırıyor. Sahilde dinlenirken soğuk bir şeyler içmek güzel olabilir ama içmeye başladığınızda yüzmeye gitmeyin. İstatistikler, ölüm oranlarının yarısının yüzme, botla gezme, sörf gibi aktiviteler sırasında olduğunu gösteriyor.

6) Su Kalitesini Kontrol Edin.

Okyanus suyunun kalitesi mevsim boyunca değişir. Örneğin, bir yağmur fırtınasından hemen sonra daha da kötüleşir, çünkü sahile kanalizasyon arıtma sistemlerinden su taşabilir. Diğer çevresel ve mevsimsel faktörler de su kalitesini etkileyebilir, bu nedenle suya girmeden önce her zaman yerel yetkililere veya Çevre Bakanlığı’nın duyurularına bakın.

7) Güneş Koruyucu Kullanın

Ciddi bir güneş yanığı hafta sonunuzu mahvedebilir, ancak güneşin yapabileceği en kötü şey bu değildir. Güneşin ultraviyole ışınlarına aşırı maruz kalmak, yaşamı tehdit eden melanom da dâhil olmak üzere, yaşamın ilerleyen dönemlerinde cilt kanseri gelişme riskini önemli ölçüde artırır. Her zaman en az 15 faktör derecesi olan güneş koruyucu kullanın ve güneş altında olduğunuz her iki saatte bir yeniden uygulayın. Güneş koruyucular hakkında daha fazla bilgi edinin ve hangi güneş kremlerinin en güvenli ve en etkili olduğunu öğrenin.

8) Isırılmayın

Yaz aylarında dışarıda vakit geçireceğiniz her zaman, her türlü böcekle karşılaşma ihtimaliniz olur. Böceklerin bir araya geldiği bölgelerden uzak durun ve doğada dışarıda olduğunuzda kokulu sabun, parfüm veya saç spreyi kullanmayın. Böceklerin yoğun olduğu bir alanda olacaksanız, böcek kovucu spreyler veya ilaçlar kullanın. Bunları yeteri kadar uyguladığınızdan emin olun.

9) Ateşle Oynamayın

Havai fişeklerin ve mangalın eğlencesi, yazların vazgeçilmez bir parçasıdır, ancak bu faaliyetlerin tehlikeli olabileceğini bilmek önemlidir. Havai fişek nedeniyle her yıl 10.000’den fazla kişi yaralanmaktadır. Havai fişeklerle ilgili yıllık yaralanmaların %64’ü 22 Haziran ile 22 Temmuz tarihleri ​​arasında gerçekleşmektedir. Bu yaz güvende olun: Havai fişeklerin ve mangalların yanında oluşan yaralanmaların önlenmesi için güvenlik kurallarına dikkat edin.

Bu yaz nerede olursanız, ne yapıyor olursanız olun sıcağı yenmek için bu ipuçlarını okuduğunuzdan emin olun.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress