• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Yeni Doğan Bebeklerde Enfeksiyonların Önlenmesi: B Grubu Streptokok Enfeksiyonu

22 Aralık 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

B Grubu Streptokok Tarama Süreci

Erken doğum yapması beklenen tüm kadınlara doğum sırasında antibiyotik verilir. Bunlar hamileliğin 37. haftasından önce doğum yapması beklenen kadınlardır. Diğer tüm kadınlara rutin B grubu streptokok kültürü yapılır. Bu tarama, 35 ve 37. haftalar arasında gerçekleşir.

Kültür için, doktorunuz vajinanızın alt kısmından ve rektumunuzun dışından bir çubukla örnek alacaktır. Örnek analiz için laboratuvara gönderilecektir. Eğer kültür pozitif çıkarsa doğum sırasında damardan antibiyotik verilecektir. Antibiyotikler genellikle doğumdan en az 4 saat önce verilmeye başlanacaktır.

?Bana Antibiyotik Verilirse Bebeğimin Antibiyotik Alması Gerekecek mi?

Doğum sırasında size antibiyotik verilirse, bebeğinizin B grubu streptokok bakterisine maruz kalma ihtimali azaltacaktır. Kullanılan antibiyotikler penisilin (PenVK) veya ampisilin (Principen)’dir.

Penisilin alerjisi olan kadınlar için sefazolin kullanılabilir. Daha ciddi bir alerjik reaksiyon durumunda, klindamisin veya vankomisin kullanılacaktır.

Doğumdan en az 4 saat önce antibiyotik alırsanız, bebeğinizin antibiyotiklere ihtiyacı olmayabilir. Doğumdan 4 saatten az bir süre önce antibiyotik verildiğinde veya doktorunuz bir enfeksiyondan şüphelendiğinde, bebeğinizin gözlem ve kan testleri için hastanede kalması gerekebilir.

Bebeğinizin kanındaki akyuvar hücrelerinin sayısı ölçülecektir. Ayrıca, kan kültürü ve göğüs röntgeni istenebilir. Bebeğinize koruyucu önlem olarak antibiyotik verilebilir.

?Doğumdan Önce Neden B grubu streptokok için Tedavi Olmalıyım?

Çoğu kadının doğumu hamileliğin son 4 – 5 haftasında gerçekleştir. Bu aralık, genellikle hamileliğin 37. ve 42. haftaları arasındadır. Bu durum, antibiyotiklerin doğumdan dört ila beş hafta önce alınabileceği anlamına gelir.

Birkaç hafta boyunca antibiyotik ilaç kullanmak ciddi yan etkilere neden olabilir. Bunun yerine, B grubu streptokokun neden olduğu bir mesane enfeksiyonu varsa antibiyotikler sadece doğumdan önce B grubu streptokoku tedavi etmek için verilir.

?Neden Tüm Kadınlar B Grubu Streptokok Enfeksiyonunu Önlemek için Antibiyotik Kullanmıyor?

Herhangi bir antibiyotik yan etkilere veya reaksiyonlara neden olabilir. Genel olarak, antibiyotiklerin yan etkileri hafiftir ve zarar vermez. Ancak, bazı insanlar antibiyotiklere şiddetli veya hatta yaşamı tehdit eden tepkiler oluşturabilirler.

Antibiyotik kullanılmasının beraberinde getirdiği bir başka endişe, yeni doğmuş bebeklerde diğer bakterilerin ciddi enfeksiyon oluşturmaları için daha fazla ihtimalin oluşmasıdır.

Vücudunuzda hem iyi hem de kötü bakteriler vardır. Antibiyotikler kötü bakterileri hedef alır. Ancak, bazen antibiyotikler sadece iyi bakterileri yok eder. Buna seçilim baskısı denir. İyi bakteriler öldürüldüğünde, doğal olarak seçilirler. Bu durum, kötü bakterilerin büyümesine izin verir.

Enfeksiyonun tedavisi zor olabilir. Bakteriler, standart antibiyotiklere dirençli olduğundan, seçilim baskısı bakterisi olan bazı kişiler güçlü antibiyotiklere ihtiyaç duyarlar.

Genellikle, B grubu streptokok olan kadınların veya B grubu streptokok enfeksiyonu geliştirmesi için önemli bir risk bulunan bebeklerde doğum sırasında antibiyotik kullanımı önerilmektedir.

Ancak, hamilelik sırasında idrarında B grubu streptokok olan tüm kadınlara ya da B grubu streptokok enfeksiyonu olan bir çocuğu olan kadınlara doğum sırasında antibiyotik verilir. Bu kişilerin test edilmelerine bile gerek duyulmaz.

?Doğum Sırasında Verilen Antibiyotikler Tüm Yeni Doğan Bebeklerde B Grubu Streptokok Hastalığını Önler mi?

B grubu streptokoku olan bir bebek doğurma riski taşıyan kadınlara antibiyotik verilmesi, yeni doğanlarda enfeksiyon olasılığını azaltacaktır. Ancak, bunun yapılması olasılığı tamamen ortadan kaldırmaz. Yeni doğan bebeklerde B grubu streptokok enfeksiyonunun önlenmesinde antibiyotikler %100 etkili değildir.

Amerikan Hamilelik Derneği(American Pregnancy Association)’ne göre, B grubu streptokokunuz varsa ve antibiyotik alıyorsanız bebeğinize geçirme ihtimaliniz 4,000’de 1’dir. Antibiyotik kullanılmadığında bu ihtimal 200’de 1’e düşer.

Rahimdeki enfeksiyon nedeniyle yüksek ateşi olan kadınlar, doğum yaptıklarında bebeklerde B grubu streptokok enfeksiyonun oluşması için risk bulunur. Bu durum, doğum sırasında antibiyotik kullanıldığında bile geçerlidir.

B grubu streptokok enfeksiyonu olan bir kadının kültür sonucunun negatif çıkma olasılığı vardır. Kültür, doğumdan birkaç gün veya birkaç hafta önce yapılsa bile bu sonuç alınabilir.

Diğer durumlarda, bazı kadınların doğumları kısa sürer. Bu kişiler, hastaneye ya da doğum merkezine geldikten hemen sonra doğum yapabilirler. Bu durum, antibiyotiklerin uygulanmasına zaman tanımayabilir.

B grubu streptokok, hamile kadınlarda yaygın bir bakteridir. Herhangi bir belirti gösterilmediğinden tespit edilmesi zor olabilir. Bu enfeksiyonu yetişkinlerde tedavi etmek zor değildir fakat yeni doğanlarda ciddi sonular doğurabilir. Yani, üçüncü trimesterde B grubu streptokok taraması yapılması son derece önemlidir. Her ne kadar antibiyotiklerin bazı yan etkileri olsa da, B grubu streptokokun tedavisinde ve bakterilerin yeni doğan çocuğunuza geçmesini önlemede bu tarama etkilidir.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress