• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Yorgunluk En Kötü Belirti Midir?

5 Eylül 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Yorgunluğun En Kötü Belirti Olduğunu Gösteren Nedenler

Bir değil de 3 kronik hastalıkla aynı anda yaşıyorsanız, ağrı en önde ve merkezdedir. Her günün her dakikası. Yine de bana göre en kötü belirti ağrı değil. Yorgunluk.

Sağlık ve iyi olmak hepimizi farklı etkiler. Bu bir kişinin hikayesidir.

  • İnsanlar 3 farklı kronik hastalık ile yaşadığım için -seropozitif romatoid artirit, dejeneratif osteoartit ve yayılmış kas-iskelet Fibromiyaljisi- en kötü belirtimin ağrı olduğunu düşünüyor.
  • Bu pek doğru değil. Ağrı hayatıma bir engel ekliyor, elbette. Zayıflatan depresyon ve kaygı fiziksel rahatsızlıklarıma eşlik ediyor. Ancak benim baş düşmanın, fiziksel ve mental olarak, yorgunluk.
  • Her insan “yorgun” olabilir ancak kronik olarak yorgun olmak gün sonunda uyumak istemekten ya da çok az uykulu olmaktan çok daha fazlası.

Kronik hastalıklar onlarla yaşayan kişiler için acımasız birer döngü. Ve her kronik sorun farklı olsa da ağrı ve yorgunluk hepsinin ortak noktası.

  • Kronik yorgunluk hem fiziksel hem de mental olarak etki eder. Dinlenme ile geçmez. Gençliğimde hastalıksız yaşadığım günlerimden çok daha yoğun. Eskiden yıkılmaz hissettiğim, bütün gece dışarda alkol alıp dans ettiğim ve ertesi gün işe, minimum uyku ve bir önceki gece içtiğim zehrimin nefes kokusu ile gittiğim günleri hatırlıyorum.
  • En sonunda bu aktivitelerin, eğlencenin ve işin uyuşmadığını öğrendim. Ayrıca kronik hastalık döngülerinin de.
  • Bugün, tek yapabildiğim bütün gün ve sonraki gün, yorgunluğun üzerime yüklediği tonlarca ağırlığı olan ve görünmez battaniye ile yatmak. En normal işler bile tüketici ve işkence gibi geliyor. Bir gece önce dışarı çıkmışsam sabahında duş almayı bile çok zor idare ediyorum. İki yıldır tek bir içki bile içmedim çünkü yorgunluğumu daha kötü yapıyor.

Yorgunluk dünyamı alt üst etti. Ve işte nedenleri:

1.Yorgunluk elden ayaktan düşürüyor
Bazen ağrı yönetilebiliyor, orada oluyor fakat idare edilebilir boyutta oluyor ya da ilaçlar ile kontrol altına alınıyor. Fakat yorgunluk için hiçbir ilaç ya da tedavi işe yaramıyor. Yorgunluk için başıma buz torbası ya da sıcak su torbası koyamıyorum.

2.Yorgunluk yanlış anlaşılıyor
İnsanlar bir şeyi yapamayacak kadar “yorgun olduğumu” değil yapamayacak kadar “acı çektiğimi” düşünüyor. Yorgunluğumun ağrımdan fazla olduğunu anlattığımda genel olarak görmezden geliniyor ve odak noktası çektiğim ağrılar oluyor. Medikal uzmanlar da dahil olarak, insanlar yorgunluğun bir şeyleri yapmanızı engellediğine inanmaması kişiyi küçülmüş, şaşkın ve kayıp hissettiriyor.

3.Yorgunluk yassı hissetmeme neden oluyor
Yoğunluk sizin dışınızdaki insanların da sinirin dokunuyor. Sizinle 2 saat önce bir plan yaptığımı biliyorum. Ancak yorgunluk bazen aniden geliyor ve kendimi içerden bastırılmış gibi hissetmeme neden oluyor. Yorgunluğumu uyuyana kadar ya da tekrar ortadan kaybolana kadar göremiyorlar.
4.Yorgunluk kendime bakmamı zorlaştırıyor
Yorgunluk kendim için yemek hazırlamamı engelliyor, özellikle kahvaltı ve bu da daha fazla yorgun hissetmeme neden oluyor. Yorgunluk günlük olarak duş almak bir yana, yüzümü yıkamamı ve bir estetik uzmanı olarak bir zamanlar din gibi uyguladığım güzellik rutinimi yapmamı bile engelliyor. Kendinizle ilgilenmek tam zamanlı bir işe dönüşüyor ve diyetinizde şeker ve GDO kısıtlamalarına yol açıyor. Bunlara ek olarak dinlenmek, ilaçlar, tedaviler ve egzersizler de var. İronik olarak yorgunluğumu tedavi etmek için ilk önce kalp ritmimi yükselterek durumumu kötüleştirmem ve bunu yaparken de fazla çalışarak eklemlerimi sakatlamamam gerekiyor.
5.Yorgunluk ihmalkâr yapıyor
Yorgunluk günlük işleriniz olan çamaşırı bulaşık ve temizliği sürekli olarak bir mücadele haline getiriyor. Hastalığımı, işimi, ebeveynliği, kendi bakımımı ve ev işlerini dengelemeye çalışıyorum. Bu işler kronik hastalıklar olmadan bile yorucu.
6.Yorgunluk pahalı ve tedavisi yok
Kahveyi ne kadar sevsem de yorgunluğa bir yardımı dokunmuyor. Yorgunluğun bir tedavisi ya da düzeltme yöntemi yok. İşe yaraması için bir şeyleri denerken itiraf etmek istediğimden fazla para harcadım ama yine de yetmedi.

7.Yorgunluk yalnız bırakıyor
Yorgunluk tarafından tüketildiğinizde güzel olan dünyaya kendi görünmez kafesinizden bakmaya başlıyorsunuz. Yorgunluk yeni kişilerle tanışma ya da sosyal bir hayata sahip olma konusunda beni gergin birisi yapıyor. İlişkiye ne katabileceğimi sorgulamama neden oluyor. Nasıl açıklayabilirim? Bir kişiye ne söyleyeceğimi bilememekten, söylediğini anlayamamaktan ya da çok yorgun hissettiğim için bir aktiviteye katılmamaktan korkuyorum.
8.Yorgunluk ebeveynliği zorlaştırıyor
Herhangi bir ebeveyn, ebeveynliğin yorucu olduğunu bilir. Kronik bir hastalık ve çocuğun enerjisi birbiriyle eşleşmiyor, birbirine yaklaşmıyor bile. Geceleri 5 yaşındaki oğluma kitap okumakta bir zorlanıyorum. Bu küçük yaşına rağmen hala bana karşı inanılmaz bir empati gösteriyor ve beni seviyor.

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress