• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Yüzdeki Beyaz Lekeler Nedenleri ve Tedavisi

16 Ağustos 2018 By Multiyaşam Staff 6 Yorum

Yüzdeki Beyaz Lekelerin Nedenleri

Yüzdeki beyaz lekelerin çeşitli nedenleri olabilir. Bazı nedenleri anlamak tedavide yararlı olabilir. Ayrıca, insanlarda oluşabilecek bazı durumlardan kaçınmada yardımcı olabilir.

Samyeli
Samyeli, kronik mantar enfeksiyonudur. Pitiryazis versikolor olarak da bilinir. Bu enfeksiyon normal pigmentasyona engel olarak deride renksiz yamalara neden olur. Bu yamaların rengi etrafındaki deriden daha açık veya daha koyu renkte olabilir ve genellikle de geç erkeklerde sırt ve gövde kısmını etkilemektedir. Güneş ışığı, sıcak, nemli hava, yağlı cilt ve aşırı terlemeye maruz kalınırsa bu durumu kötüleştirebilir.

Ala hastalığı (Vitiligo)
Bu hastalık, derinin melanosit pigmentasyon kaybı ile sonuçlanan bir cilt rahatsızlığıdır. Bu beyaz lekeler sanki derinin bir parçasıymış gibi hissettirir. Ala hastalığı henüz tam olarak anlaşılmış değildir ancak oto-bağışıklık sistemi hastalığı olduğu düşünülmektedir. Ancak hafif bir travma ala hastalığının ilerlemesine neden olabilir. Ala hastalığı yüz, eller ve ayaklar, dirsekler ve genital bölgeyi etkileyebilir.

Idiopathic Guttate Hypomelanosis
Yüzdeki beyaz lekeler, Idiopathic Guttate Hypomelanosis isimli bir cilt hastalığından da kaynaklanıyor olabilir. Bu durum genellikle ön kol ve baldırda 2-5mm uzunluğundaki düz beyaz lekeler ile kendini gösterir. Bu hastalık genellikle açık tenli insanları etkiler, fakat koyu tenlilerde de görülebilir. Beyaz lekeler 40 yaş üstü insanlarda daha fazla görülür.

Pitiryazis Alba
6 ile 12 yaş arası çocuklarda yaygın olan bir cilt hastalığıdır. El, yüz ve kollarda görülen, normal ciltten ayırt edilmesi zor olan döküntü şeklinde bir hastalıktır. Bu döküntü, tozu andıran deri parçaları şeklindedir. Bu durumun sebebi tam olarak bilinememekle birlikte genellikle bir tür egzama olarak sınıflandırılır.Bu hastalık çoğunlukla ala hastalığı ile karıştırılır. Fakat ala hastalığın keskin sınırlar varken bu hastalıkta yoktur.

Yüzdeki Beyaz Lekelerin Tedavisi

Yüzdeki beyaz lekelerin tıbbi tedavisi, altında yatan asıl sebebe göre değişiklik gösterir. Tedavinin hızını artırmak ve yüzdeki görünümü düzeltmek için yapılabilecek bazı uygulamalar vardır. Bunlardan bazıları tıbbi tedavi iken bazıları da evde yapılabilecek uygulamalardır.

Tıbbi Tedavi
Clotrimazole ve miconazole gibi mantar giderici krem ve losyonlar samyeli hastalığı için kullanılır.
Ala hastalığı kolay tedavi edilen bir hastalık değildir. Yine de ışın tedavisi, doku nakli ve depigmantasyon gibi farklı tedavi yöntemleri etkili olabilmektedir.

Doktorlar ayrıca kortikosteroid, merhem ya da oxsoralen gibi topikal ilaçlar da verebilir.

Evde Uygulanabilecek Tedaviler
Yüzdeki beyaz noktalar için evde uygulanabilecek tedaviler, bu durumun sebebine göre farklılık gösterir.

Ala hastalığının tedavisi için kan akışını artıran zencefil suyu kullanımı önerilir. Tesbih ağacı tohumunun yağı etkilenen bölgeye uygulanırsa da faydası görülebilir.

Idiopathic Guttate Hypomelanosis hastalığı zararsız olduğundan bir tedaviye ihtiyaç duyulmasa da topikal steroid ve retinoid ilaçlar tedavide yardımcı olabilir.

Pitiryazis Alba hastalığının tedavisi çok gerekli olmasa da nemlendirici ya da kortizonlu kremler kullanmak lekelerin görünümünü azaltabilir.

Yüzü yumuşak sabunlarla yıkamak ve cilde haftada 2 kere bal, pirinç, zerdeçal ve andal ağacından yapılan merhemi uygulamak samyeli hastalığını tedavi edebilir.

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Comments

  1. duru karataş says

    13 Ekim 2015 at 11:28

    Merhabalar bende bu sıkıntıdan dolayı muzdaribim. Kollarımda yüzümde ve gorulmeyecek kadar az bi sekilde bacaklarımda minik minik kollarımda daha yoğun beyaz lekecikler çıkıyor. Bu hemen hemen 1 yıl oldu boyle devam edıyor. Tedavisi var mı yok mu bılmıyorum fakat her doktor farklı bişey söylemekte ve farklı ilaçlar önerip vermekte. İlaçı varsa tamam kullanılır gececegını bılsem düzenimden şaşmadan kullanırım ancak tedavisi ile bi kereden hepsinde kurtulmakistiyorum çünkü gerçekten sıkıcı hale gelmeye başladılar ve git gide çoğalması iyice sinirlerimi bozup piskolojimi etkiliyor lütfen ger dönüş yapın ieltişim bilgilerinizi e-posta adresime bekliyorum..

    Cevapla
    • emine aydın says

      26 Haziran 2016 at 10:52

      Ben bunun çözümünü biliyorum

      Cevapla
      • mehmet says

        5 Temmuz 2016 at 22:09

        Nedir çözümü

        Cevapla
      • DİLEK says

        19 Eylül 2016 at 22:40

        NEDİR?

        Cevapla
  2. Emel Yavuz says

    12 Ağustos 2018 at 03:06

    12 yaşından beri bu lekelerle mücadele ediyorum gitmediğim doktor kalmadı karisım ilaclar yazip gönderiyorlar bacaklarımi ve kollarımı kücük yuvarlak beyaz lekeler sarmış durumda 29 yasindayim ve bu durumdan sıkılmaya başladım sanki bacaklarimda potansiyeli bir çorap var gibi kurtulmak istiyorum artık, çaresini bilen yazabilirmi:(((

    Cevapla
  3. Çigdem says

    12 Ağustos 2018 at 13:55

    Çözümü nedir benimde aynı sorunum var

    Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress