• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Zihninizi Boşaltmanın 5 Kolay Yolu

9 Ekim 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Stres, özellikle hayatın yoğunlaştığı dönemlerde pek çok kişiyi bunaltır. Masaj yaptırmak ya da tatile çıkmak gibi rahatlatıcı aktivitelerin ve kaçışların ağır bedelleri vardır. Bu bedeller, bütçenizi sarsabilir. Neyse ki, baskıyı üzerinizden birazcık alabilmek için çok para harcamanıza gerek yok. Zihninizi boşaltacak pek çok yöntem bulunur. Bu basit stratejileri stresten ve endişelerden kurtulmak için kullanın.
1.Meditasyon
Meditasyon yaparken zihninizi boşaltmanız ve endişelerinizden kurtulmanız gerektiğini düşünebilirsiniz. Ancak durum her zaman böyle değildir. Meditasyonun popüler olan pek çok türünde, zihin enerjinizi belli bir konuya odaklamanız gerekir. Tek bir kelimeye, tek bir sese ya da tek bir cümleye odaklanmanız gerekebilir. Meditasyon sırasında “mantra” denilen bu ifadeler sürekli tekrar edilir. En popüler mantralar arasında “om” ve “so-ham” bulunur. Meditasyon sırasında zihniniz sürekli başka yerlerde geziniyorsa, mantraya dönüş yapmadan önce zihninizi kurcalayan düşüncelere bakmak için bir dakika durun.

Mantra sizin için zorlu bir şeyse, basit nefes alma tekniklerinden yararlanabilirsiniz. Rahat bir pozisyonda oturun, gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın. Yavaşça derin nefes alın ve yavaş bir şekilde verin. Stres, kalp hızınızı artırarak zihninizdeki düşünce akışının da hızlanmasına neden olur. Daha uzun süre odaklandığınızda, daha yavaş nefes alabilirsiniz. Kalp atış hızınızı yavaşlatarak kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz.

2.Egzersiz
2. Egzersiz Pek çok kişi, fiziksel aktivitelerle duygusal rahatlama yaşayabilir. Vücudunuzu harekete geçirmek, aklınızdan geçirdiğiniz yapılacaklar listesinden uzaklaşmanıza yardımcı olur. Egzersiz, vücudun stres hormonu olan kortizol üretimini de azaltır. Hareket etmek, vücudunuzun endorfin denen iyi kimyasalları üretmesini sağlar.

Stres olduğunuzda veya meşgul olduğunuzda, egzersiz yapmak en son isteyeceğiniz şey olur. Ancak iyi bir egzersiz moralinizi düzelteceği gibi zihninizi de keskinleştirir. Spor salonuna gitmek için veya kendi başınıza spor yapmak için ajandanızda mutlaka yer ayırmalısınız. Aerobik dersi, yoga egzersizleri veya hızlı bir yürüyüş, rahatlamak için tam da ihtiyacınız olan şey olabilir.

3.Yürüyüşe Çıkın
Hızlı bir yürüyüş, harika bir egzersiz türüdür ve zihninizin rahatlamasına yardımcı olur. Kendinizi stresli bir ortamdan çıkarıp yürüyüş yapmanız endişelerinizden uzaklaşarak zihninizi boşaltır. Yürüyüş yaparken etrafı izlemek de sizi sakinleştirecektir.

Kendinizi gergin veya stresli hissettiğinizde yakınınızdaki parka doğru yürümeye başlayın. Çok az vaktiniz varsa bulunduğunuz yerin etrafında yürüyün. Bazen dışarı çıkıp hava almak bile işe yarar.

4.Oyun Oynayın
Yapılacaklar listeniz tamamen dolu olsa bile, ailenizle ve arkadaşlarınızla vakit geçirmeniz çok önemlidir. Birlikte eğlenceli bir oyun oynamak stresinizi azaltacaktır. Çok fazla rekabetin olmadığı basit kart oyunları sizin ilginizi çekmeye yetebilir.

Ağır ilerleyen ama düşünmeyi gerektiren Scrabble gibi oyunlar strese neden olan düşüncelerden uzaklaşmanızı sağlayabilir. Aktif bir şekilde hareket etmenizi gerektiren oyunlarda da zihniniz rahatlar.

Çok kişinin katılabileceği oyunlar, sosyal vakit geçirmenize de yardımcı olacaktır. Moralinizi düzeltmenin en iyi yolu, etrafınızı sevdiğiniz kişilerle kuşatmaktır.

5.Kitapların İçine Kaçın
J.K. Rowling, Stephen King ve Suzanne Collins’in çok satan kitapların yazarları olmalarının bir nedeni var; okuyucuların gerçek dünyadan kaçmalarını sağlayan bambaşka bir dünya oluşturuyorlar. Ne tür hikâyeleri okumayı sevdiğiniz hiç fark etmez. Herkes, kendi hayal dünyalasını geliştirebilecek, kendilerine ilham verebilecek en az bir yazar bulabilir.

Bu konuda bir fikriniz yoksa kütüphaneyi ziyaret edip size bir kitap önermelerini isteyebilirsiniz. Kütüphanelerde genellikle korku, romantik, dram, komedi, biyografi gibi çeşitli kitapların bulunduğu okuma listeleri olur. Şiir ya da roman sevmiyorsanız kurgusal olmayan romanlar ilginizi çekebilir. Resimleri, yazılara tercih ediyorsanız çizgi romanlar sizin tarzınız olabilir. Okumak için vaktiniz yoksa sesli kitaplardan faydalanabilirsiniz. Sesli kitaplar, yemek hazırlamak ya da arabayla bir yerlere gitmek gibi başka işlerle meşgul olduğunuz zamanlarda hikâyeleri dinleyebilmenizi sağlar.

Rahatlamak Önceliğiniz Olsun

Stres; yorgun, gergin ve bunalmış hissetmenize neden olabilir. Zamanla, akıl ve beden sağlığınız stresten etkilenebilir.

Stresi hayatınızdan tamamen çıkaramayabilirsiniz ama bunun için bazı adımlar atabilirsiniz. Kendinizi daha iyi hissetmek için küçük bir servet harcamanıza gerek yok. Basit ve sizi dinlendiren aktiviteler yapmanız moralinizi düzeltebilir. Zamanla stresin o kadar bunaltıcı olmadığını fark edebilirsiniz. Böylece karşınıza çıkacak diğer zorluklarla daha kolay baş edebilirsiniz.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress